Vores nabo har lige fået konstanteret endnu et tilfælde af kværke her d. 3-9-20 så der er lange udsigter til at Faxi banen bliver åbnet igen.

På det grundlag er vi også nød til at udsætte vores åbent hus arrangement, der skulle have været d. 27 sep.

OBS – Faxi-banen er lukket pga kværke…

Kære Alle,

Vores nabo og udlejer Vipperød Ridecenter har i går desværre fået konstateret kværke hos én af deres heste, og er derfor i karantæne.

Det betyder, at Faxibanen er lukket fra i går og indtil hele Centeret er ude af karantæne. Vi melder ud, når banen kan åbnes igen.
Det betyder også, at alle, der har haft hest med på Faxibanen, er i karantæne i 3 uger (21 dage) fra den dag I hver især sidst har været på banen.
Ovenstående skyldes DI's regler ved kværkeudbrud, hvor en hest anses for at have været i kontakt med smittede heste:
"Hvis den har opholdt sig på en ejendom/matrikel, hvor der er konstateret smitte, har deltaget i et arrangement eller stævne, hvor der konstateres smittede heste, eller har gået på nabomark til smittede heste."

Hvis I ønsker at læse nærmere om DI's regler ved kværkeudbrud, kan I finde dem her:
https://www.islandshest.dk/regler-ved-kvaerke-udbrud/
Og hvis I har spørgsmål, er I selvfølgelig også velkomne til at kontakte os, se evt. kontaktinfo på hjemmesiden under "bestyrelse".
Sygdom og karantæne er selvfølgeligt altid ærgerligt ikke mindst for vores nabo og den pågældende hest - men er desværre, hvad der kan ske.
Vi håber, at ingen andre heste er smittede, og at sygdommen snart er ovre. Det vigtige er, at alle respekterer ovennævnte restriktioner til vores hestes fælles bedste.

bedste hilsner FAXI bestyrelse