Kære Faxi-medlemmer.

Vores føltur sidste år er så afgjort værd at gentage – bortset fra varmen. Vi havde nogle hyggelige og lærerige timer sammen og så en hel del føl.

Vi vil på dette års føltur forsøge at indarbejde noget af det, der blev gjort opmærksom på ved evalueringen af sidste års tur.

I år laver vi Følturen som et fyraftensarrangement onsdag d. 18. august 2021

Det er altid spændende at vente føl. Man har gjort sig mange tanker om valg af hingst til sin/sine hopper, men hvordan mon føllet falder ud? Får det fine gangarter – helst masser af tölt, og kan man overhovedet sige noget om hvordan føllene vil udvikle sig – når man ser dem som små? Hvad med bygningen - hvordan mon de kommer til at se ud som voksne heste? Hvad med de avlslinjer, der ligger i føllet – hvad kan de sige om føllet - Kan man overhovedet sige noget om føllenes udvikling på baggrund af det vi ser allerede her mens de er små. - Hvad er dine føls kvaliteter og stærke sider?

Der er kommet mange føl i år i Faxis område. Vi har igen i år fået Jón Már Gusmundsson og Louise Mølbak fra Akur-heste i Vipperød til at dele ud af deres viden om avl på årets føl-tur. Tak til dem for det. Vi glæder os til at høre, hvilke fortrin de ser ved de føl, vi skal besøge og høre om de linjer, der ligger bag føllene og linjernes stærke og evt. svage sider.

Vi mødes kl. 17 og kører ud på en i forvejen tilrettelagt rute – forventet sluttid kl. ca. 21.

Vi kan evt. arrangere samkørsel fra startstedet. Deltagerne vil få tilsendt mere information.

Man kan tage en madpakke og lidt drikkelse med, som kan nydes i løbet af turen.

OG – så er det her I Faxi-medlemmer kommer ind 😊

➢Er der nogle af jer, der kunne tænke jer at vise jeres føl frem og få besøg af Jon og Loise og en flok forventningsfulde interesserede Faxi-medlemmer? så skal I kontakte Faxi på nedenstående kontaktinformation. (Det koster ikke noget). Så skriv til Heidi eller Ann. Se mailadresser nedenfor.

Tilmelding for deltagere på turen:

➢ Hvis I vil med på turen og se og høre om føl og avl, så har vi i år valgt at tilmeldingen sker på Sport. I finder tilmeldingen på www.sporti.dk.
Det kommer i år til at koste 50 kr. + Sportigebyr(7kr). Tilmeldingen lukker onsdag d. 7. august.

Vi kan ikke være et ubegrænset antal deltagere, men vil prøve at få plads til så mange som muligt. Max 22 deltagere. (Først til mølle).

➢ Det endelige program og mødested, vil blive sendt til jer i en mail, når vi er klar med ruten Vi kan ikke garantere, at alle tilmeldte kan komme med eller at alle, der gerne vil vise deres føl kan få besøg. Vi vil gøre det bedste vi kan for at lave en rute, der tilgodeser så mange som muligt. Vi glæder os til at høre fra jer.

De bedste hilsener På vegne af bestyrelsen i Faxi:

Ann Busch tlf: 28907590 og Heidi Montan tlf: 21830576

Føltilmelding til Heidi: HeidiTuriMontan@hotmail.com. Senest d. 7. august
Deltagertilmelding til www.sporti.dk (Faxis føltur 2021). Senest d. 7. august.

Har I spørgsmål til arrangementet, er I velkomne til at kontakte os😊

Mødested/startsted

Bliver meldt ud senere
4390 Vipperød
Danmark